• 600g maa-artisokkaa
    2 sipulia
    4-6 valkosipulinkynttä
    3rkl voisulaa
    suolaa
    1dl valkoviiniä
    8dl kasvislientä
    2dl kermaa
    valkopippuria, 2rkl voita

    Pese maa-artisokat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria, halkaise kookkaimmat. Laita artisokat uuninkestävään vuokaan sipulien kanssa ja pyörittele voisulassa, mausta suolalla.

    Paahda 175 asteisessa uunissa 30min. Peittele kattilaan kasvisliemellä ja viinillä. Anna kiehua 25-30min ja soseuta. Lisää lopuksi kerma, kuumenna kiehuvaksi, mausta valkopippurilla, suolalla ja nokareella voita, tarvittaessa lisäää  kasvislientä tai kermaa sopivan sakeuden saadaksesi. Juhla voi alkaa. Kuiva sherry tai Riesling Alsace alueelta täydentää nautinnon. Raikas vesikin käy juomaksi!

  • Lounaistuuli kirjoitti päivityksen 1 vuosi, 7 kuukautta sitten

    Today I treated me WELL with Salted caramel Pears

    1 Pear, pealed and chopped, 1tbls Salted cashew nuts crushed, 1tbls sugar, some butter and little mable syrap, crumbed ½ slice of bread in a frying pan. Only few minuts
    heat and in 5 minuts your treat is done. Enjoy- I did/KS

  • Kasvisruokakuukausi saa jatkoa, kun löysin syksyn tattisatoa pakkasesta. Superfoodia jääkaapin ja pakastimen antimista. Kotilieden leivontakirja inspiroi piirakkapohjan teossa. Onnistunut rapea pohja sienikasvistäytteelle. 2.2.16

    Pohja:
    2 1/2dl vehnäjauhoja
    1/2 dl luomuruisjauhoja
    1/4 dl 4 viljan puuroryynejä
    2rkl emmentaljuustoraastetta
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1 dl vettä
    1 dl rypsiöljyä

    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuivat aineet yhdistetään.
    lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista sitä 10 min.

    Täyte:
    Tilkka öljyä paistamiseen
    1 sipuli pilkottuna
    2 dl kokoonpaisettuja pilkottuja herkku/tatteja
    1 porkkana kuorittuna, kuutioina
    1 iso peruna kuorittuna, kuutioituna
    1/2 chili pilkottuna
    30-50g poroleikettä pilkottun

    Mustaa pippuria myllystä ja suolaa 1/2 tl
    Kypsennä kasvikset ja sienet kevyesti paistinpannussa.
    Lisää esikypsytetyn piirakkapohjan päälle.

    Kruunaa piirakka 3 juuston cremetäytteellä:
    2 munaa
    120g smetanaa
    75g pehmeää vuohenjuustoa
    1dl punaleimaemmentalraastetta
    1/2 dl parmesanraastetta

    Paista piirakkaa vielä 25-30 minuuttia. Saanko tarjota.
    Retken syksyiseen metsään, tuoksuvaa piirakka, lasin punaviiniä.Piirakka

  • Kotivinkin vaniljasemifreddo on myös mainio:
    noin 10 hengelle | 20 min + 3–12 t pakastaminen

    4 kananmunaa
    1 vaniljatanko
    2 dl tomusokeria
    5 dl kuohukermaa
    http://www.kotivinkki.fi/ruoka/semifreddo-x-4

  • Tiistain lämmin muutti hiihtokelien hohtavat hanget sumuksi, valoa on vähän, arkinen ruoka tarvitaan nopeasti, iloista ruokaa tehdään easyway. Wokitup.

    Tämän aterian valmistukseen tarvitaan vain kymmenen minuuttia
    Tilkka öljyä
    Pussillinen Shanghin pakastevihanneksia
    Kasviksen makuisia Mama nuudeleita paketti

    Chilimaustetta, suolaa
    1/2 limen mehu
    200g katkaravun pyrstöjä

    Keitä vesi vedenkeittimellä, valmista nuudelit ohjeen mukaan, mutta säästä osa chilimausteista wokkasviksille. Kuumenna öljy, wokkaa kasvikse 5 minuuttia, lisää chilimauste, suolaa hyppysellinen, limen mehu ja nuudelit.
    Kypsennä hetki, lisää katkaravut ja ateria on valmis.image

  • PikkukuvaSnickers semifreddo
    Tarvitset kolme sekoituskulhoa. 2-3 kylmetettyä jäädykeastiaa.

    I

    4 luomumunan keltuaista
    1 maustemitta vaniljaa
    2dl tomusokeria vaahdotetaan

    II
    4 munanvalkuaista
    hyppysellinen[…]

  • imageVarhainen metsätulilla kokkaamisen muisto littyy pikkupartiolaisen viikonlopun viettoon Tähtityttöjen majalla. Muonat tehtiin itse, parasta herkkua olivat Mutun opastuksella itse lettupannulla paistetut porkkanapihvt. Pitkään tallessa ollut resepti on matkan varrella jonnekin aarteistosta hukkunut.

    Porkkanaraaste, maito, korppujauho, munaa, suolaa ja valkopippuri, näistä yksinkertaisista aineista taiottiin huippuruokaa. Kunpa resepti löytyisi…

    Tänään pääsin muistoja lähelle suloisilla perunaporkkanapihveillä

    3 keitettyä puikulaa

    2dl porkkanaraastetta

    1dl kauramaitoa

    3rkl korppujauhoja

    1/2 tl suolaa, valkopippuria

    1,5rkl paahdettua sipulirouhetta, morttelissa hienonnettuna

    1 luomu muna

    Tarjoiluun mustatakerukkahilloa

    Hienonnettu sipulirouhe, mausteet ja korppujauho annetaan turvota hetki kauramaidossa. Puikulat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Kaikki aineet yhdistetään ja sekoitataan tasaiseksi seokseksi. Perunan ansiosta 1 muna riittää. Paistetaan lettupannussa pieniä sieviä pihvejä. Tarjoillaan mummon mustaherukkahillon tai pakasteestakohmeisten kevyesti sokeroitujen rikottujen, happamien marjojen kera.

    image

     

  • Paketti pakasteen valkoista kalaa
    1,5dl vehnäjauhoja maustettuna 1/2-1tl suolaa ja valkopippuria
    1 luomu muna
    1,5dl hienoa korppujauhoa
    Rypsiöljyä paistamiseen 1dl
    Sitruuna
    image1. Viipaloi kala melkein sulaneena kalapuikon kokoon.
    2. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala korppujauhoissa.
    3. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.

    Tarjoile sitruunalohkon, remoulade kastikkeen ja riisin kera Kenain tapaan tai ketsupin kanssa pikkuneidille.

  • länsirannikon tyttö, meren helmassa kasvanut, ruokamatkalla. itse ongittu ahven sopassa, kesäomena huvitus, pehmeä piirakka, mummolan turvallinen tuoksu, tehosoosi ja jauhomakarooni, kokkikolmosen ohjeet kymmenen vanhana matkaoppaina. pikantti (valkosipuli) mokkapala isänpäivänä, äidin lihapata, metsäretkiltä noukitut haapasienet, punikkitatit ja kanttarellit suloisessa muhennoksessa. pullaa pienelle veljelle. rakkaus ruokaan, seikkailu, matkan teko. tärkeät kohtaamiset kulkevat makuina, muistoina mukana. alaskasta luinoon, bostonista kölnin, freienwilistä singaporeen ja sodankylästä vihtiin.

  • Lounaistuuli muutti profiilikuvansa 1 vuosi, 9 kuukautta sitten

  • Jo joutui juures kookosmaitopataan ja pasta neljälle

    3 punajuurta
    3 porkkanaa
    1 nauris
    2 punasipulia
    suola, pippuri, tinjami, oliiviöljy

    3 valkosipulinkynttä
    ½ tl kutakin: kanelia, kurkumaa, jauhettu juustokumina, jauhettua korianteria
    2 tl raastettua inkivääriä
    ½-1 tl chilirouhe
    oliiviöljy

    image1 prk tomaattimurskaa
    1 prk kikherneitä
    4 dl kookosmaitoa
    suolaa, pippuria

    Tarjoiluun:
    200–400 g fettuccine-tai orecchiette (pikkukorva) pastaa
    2 limeä
    lehtipersiljaa

    Kuoritut, paloitellut juurekset ja sipuli laitetaan uunivuokaan, päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa, rouhaisu pippuria ja tinjamia, paahdetaan uunissa 180 asteessa puolisen tuntia. Kastikepohja valmistetaan tällä välin. Lämmitä kasarissa tilkka oliiviöljyä, lisää mausteet, hienonenttu valkosipuli, chili ja raastettu inkivääri. Anna hautua hetken. Lisää tomaattimurska, huuhdellut kikherneet ja kookosmaito. Hauduta. Yhdistä juurekset kastikkeeseen, anna hautua vielä tovi. Tarkista suola ja mausta pippurilla.

    Tarjoile valutettu pasta jouluisen-kookosmaitopadan, limelohkojen ja silputun lehtipersiljan kanssa.

  • Lounaistuuli rekisteröityi sivustolle 1 vuosi, 9 kuukautta sitten