• Päätimme kokeilla ihka ensimmäistä kertaa tätä klassikkoa, red velvettiä. Yrityksestämme ei tullut hirveän nimensä veroinen, koska se jäi aika ruskeaksi, mutta maku oli todella ihastuttava. Kakku ei ollut liia[…]

  • Tämä ihanan juhlava kakku sopii hyvin moniin juhliin, kuin myös piristämään päivää kahvipöytään. Kakku ei ole kovin makea, mikä saa sen maistumaan monille herkkusuille. Kakku on myös gluteeniton, mutta jos ei[…]

  • baileys
    Tämä ihana hyydykekakku on upean makuinen ja sopii eritysesti vähän aikuisempaan makuun, sillä onhan siinä kermalikööriä ja muutenkin hieman ”tummempia”, eikä niin makeita makuja. Ensin kakussa on kivan voimakas Domino-keksipohja, jota seuraa pehmeän makuinen baileyskerros. Kakun kruunaa vielä ihanan suklainen kiille ja raikkaat mansikat. Tämä on yksi meidän henkilökohtaisista lemppareista ja ”luottokakuista”, jos vaikka illanistujaisiin tarvitaan jälkkäriä. Suosittelemme kokeilemaan! Tämän aivan upean ohjeen löysimme Kinuskikissan blogista, mutta olemme muokanneet sitä ihan pikkuisen.
    Dominopohja:
    n.200 g Domino-keksejä
    50 g voita
    Baileystäyte:
    4 liivatelehteä
    2 dl kuohukermaa
    1,25 dl tomusokeria
    2 prk (á 250 g) mascarponea
    3 valkuaista
    1 dl Baileys-likööriä
    Suklaakiille:
    3 liivatelehteä
    3 dl kevytmaitoa
    1 dl tummaa kaakaojauhetta
    0,75 dl sokeria
    Koristeluun:
    tuoreita mansikoita
    Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Aseta reunoille reuunakalvo, tai leivinpaperisuikaleita. Käytä niiden kiinnittämisessä öljyä.
    Murskaa keksit tehoseikoittimessa ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele seos vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
    Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vaahdotuksen aikana tomusokeri. Sekoita seokseen mascarpone. Vatkaa valkuaiset ja lisää ne toisen vaahdon sekaan.
    Kiehauta likööri kattilassa ja lisää siihen melkein kuiviksi puristetut liivatelehdet. Odottele hetki, että seos jäähtyy hieman ja kaada se ohuena nauhana vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tuuniksi.
    Kun täytteen pinta on hyytynyt, aloita kiilteen tekeminen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Ota se liedeltä pois, kun seos on tasainen. Sulata siihen liivatelehdet. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada se sitten täytteen päälle vuokaan. Hyydytä kakkua jääkaapissa vielä 2-3 tuntia tai yön yli.
    Kun kakku on hyytynyt, irroita se vuoasta ja ota leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo pois. Leikkaa mansikat viuhkoiksi ja asettelee ne kakun päälle kauniisti.
    Nauti! 🙂
     

  • FullSizeRender-3Nämä ihan kesäiset kaura-browniet ovat suussasulavia. Niissä on ihana suklaapohja ja rapea kaurapäällinen, mikä tekee niistä moniin erilaisiin makuun sopivia. Nämä browniet sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivia, sillä niiden valmistus on helppoa ja nopeaa. Tämä resepti on yksi suosikki brownieresepteistä, jota me olemme kokeillut. Tämä ihana ohje on Kinuskikissalta.
     
    Brownie-pohja
    175 g voita
    120 g tummaa leivontasuklaata
    2,75 dl sokeria
    0,25 tl suolaa
    2 tl vaniljasokeria
    2 kananmunaa
    3 dl jauhoja
    Kaurakuorrute
    125 g voita
    1,5 dl fariinisokeria
    ripaus suolaa
    3,5 dl kaurahiutaleita
    Sulata voi ja suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Jätä seos jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaa-voisulaan kananmunat ja lisää joukkoon myös kuivat aineet. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (n.17 x 30 cm). Laita taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia.
    Valmista kaurakuorrute sillä aikaa, kun browniet ovat uunissa. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan loput ainekset. Kaada seos suklaapohjan päälle, kun se on tullut uunista ja paista sitä vielä n.10 min. Jäähdytä browniet noin huoneenlämpöisiksi ja laita vielä jääkaappiin jäähtymään kokonaan. Kun browniet ovat viilentyneet leikkaa ne annospaloiksi ja koristele vaikka syötävillä kukilla.
    Nauti! 🙂

  • IMG_2946
    Nämä ihanat tartaletit kätkevät ihanan kesäisten ja raikkaiden raparperien alle herkullisen vanilijatäytteen. Kokonaisuutta pitää koossa yksinkertainen ja rape pohja. Kuka näitä herkkuja voisi vastustaa? Tartaletit ovat myös todella söpön ja houkuttelevan näköisiä pienen kokonsa takia. Tämän reseptin kokosimme ”Doron kakku” nimisen blogin raparperi-vaniljatartalettien pohjasta ja raparpereista ja vaniljatäytteen otimme blogista ”Lunni leipoo”. Olemme tosin tapamme mukaan hieman muokanneet reseptejä.
    6-8 kpl
    Pohjat:
    3 dl vehnäjauhoa
    2/3 dl sokeria
    70 g voita
    1 kananmuna
    2-4 tl kylmää vettä
    voita vuokien voiteluun
    Vaniljatäyte:
    1,5 kananmunaa
    4,5 dl maitoa
    0,75 dl sokeria
    1,5 rkl perunajauhoja
    1 vanilijatanko
    raparperipäällys:
    n. 250 g raparperia
    0,5 dl sokeria
    Sekoita pohjan jauhot ja sokeri keskenään. Lisää voi kuutioina ja nypi seos murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa teelusikallinen vettä kerrallaan. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita se jääkaappiin odottamaan vähintään puoleksi tunniksi.
    Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele 6-8 tartalettivuokaa koosta riippuen. Omani ovat halkaisijaltaan 12 cm ja matalia ja tartaletteja tuli 6 kappaletta. Jaa taikina vuokiin ja painele se vuokien pohjille ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Leikkaa leivinpaperista vähän vuokia isompia paloja ja asettele ne vuokien päälle. Lisää painoksi keraamisia paistokuulia, kuivattuja herneita tai vaikka raakaa riisiä. Paista pohjia ensin 15 minuuttia. OTa painot ja leivinpaperi pois ja pasita pohjia vielä 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä j ovat valmiita. Anna niiden jäähtyä hyvin.
    Pese ja kuori raparperit. Leikkaa ne tarvittaessa pituussuunnassa vähän pienemmiksi ja samankokoisiksi paloiksi. Suikaleiden pituudella ei ole vielä väliä. Laita raparperit uunivuokaan ja kaada sokeri päälle. Pyörittele raparperit sokerissa ja pasita niitä 160 asteessa n. 20 minuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä hyvin.
    Halkaise täytteen vanilijatanko kahtia ja raaputa siemenet ja laita myös itse tangonpalat kattilaan. Lisää muut täytteen ainekset ja lämmitä seosta miedollalämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes siitä muodostuu paksua kiisseliä. Jäähdytä hyvin.
    Kun kaikki komponentit ovat jäähtyneet, ala kokoamaan tartaletteja. Lusikoi täytettä pohjiin ja leikkaa raparperit oikean kokoisiksi. Lado ne kauniisti täytteen päälle. Koristele vielä halutessasi vaikka orvokeilla.
    Nauti! 🙂
     

     

  • IMG_5341
    Tämä ihanan kuohkea ja raikas piirakka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Posset eli kermavanukkaat ovat alunperin englannista ja niide valmistaminen on aika yksinkertaista, mutta niiden  valmistukseen on kuitenkin varattava aikaa. Tämä resepti on blogista Suolaa & hunajaa. Tästä piirakasta riittää n.8-10 hengelle.
    Pohja
    70 g tomusokeria
    120 g kylmää voita
    25 g mantelijauhoa
    ripaus suolaa
    0,75 rkl vaniljasokeria
    1 kananmuna
    200 g jauhoja
    Täyte
    3,3 dl kuohukermaa
    1,5 dl sokeria
    1,5 dl sitruunamehua
    3 liivatelehteä
    3 dl turkkilaista jogurttia
    koristeluun
    esim. marjoja, suklaata, pistaasia
    Lisäksi
    kuivattuja herneitä, raakaa riisiä tai keraamisia paistokuulia
    Siivilöi kulhoon tomusokeri ja nypi joukkoon kuutioitu kylmä voi. Nypi joukkoon nopeasti mantelijauho, suola ja vaniljasokeri ja lisää muna. Lisää vielä jauhot siivilöitynä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Vältä ylimääräistä vaivaamista, jotta taikina ei sitkisty. Muotoile taikina kiekoksi ja kääri se tuorekelmuun. Laita taikina vähintään 2 tunniksi jääkaappiin, jotta sitä on myöhemmin helpompi käsitellä.
    Voitele piirakkavuoka. Kaulitse taikina n. 3 millin paksuiseksi ja nosta varovasti vuokaan. Voit myös kaulita taikinan kahden leivinpaperin välissä ja nostaa sen vuokaan niiden avulla. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin n. 1 tunniksi, jotta taikina kovettuisi eikä valuisi reunoilta niin helposti paistovaiheessa. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Painele haarukalla pohjaan reikiä, mikä estää ilmakuplien syntymistä. Laita vähän vuokaa isompi leivinpaperi taikinan päälle ja paperin päälle kuivatut herneet, raaka riisi tai keraamiset paistokuulat painoksi. Paista pohjaa n. 15 min ja ota sitten levinpaperi ja painot pois. Paista vielä n. 5 min tai kunnes pohja on valmis ja saanut hieman väriä. Jäähdytä.
    Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunoista mehu. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kiehumispisteeseen ja keitä n. 5 min. Nosta pois liedeltä. Ota erilliseen astiaan n. 1 dl seosta ja lisää siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana muuhun seokseen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä melkein kädenlämpöiseksi, jonka jälkeen lisää jogurtti.
    Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka hyytymään jääkaappiin useaksi tunniksi. (Mielellään yön yli.)
    Koristele marjoilla, suklaalla, pistaasipähkinöillä ja sitruunamelissan lehdillä.
    Nauti! 🙂

  • FullSizeRender (8)
    Porkkanakakku on aina hyvää ja tämä versio on mielestämme yksi parhaista resepteistä. Ohje on melko perinteinen, mutta se on hiottu viimeisen päälle täydelliseksi. Itse kakku on herkullisen kostea ja kuorrute ihanan makea. Koko kokonaisuuden kruunaa ihanat pekaanipähkinät. Kiitokset tästä mahtavasta reseptistä Jaanalle! 🙂
    pohja:
    200 g voita
    2,5 dl sokeria
    3 dl porkkanaraastetta
    3 kananmunaa
    4 dl vehnäjauhoja
    1 tl ruokasoodaa
    1 tl leivinjauhetta
    1 rkl kanelia
    voita ja korppujauhoja vuokaan
    kuorrute:
    250 g koskenlaskijaa
    50 g voita
    1 rkl maitoa
    4 dl tomusokeria
    1 rkl vaniljasokeria
    koristelu:
    pekaanipähkinöitä
    Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja lisää siihen sokeri, porkkanaraaste ja munat. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää ne muiden aineisen joukkoon. Voitele ja korppujauhota n. 24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja kaada taikina siihen. Paista kakkua uunin alatasossa 40-45 minuuttia. Kun kakku on tullut uunista, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
    Laita kattilaan koskenlaskija, voi ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sulatejuusto on sulanut. Lisää massaan tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella vatkaten. Levitä kuorrute jäähtyneelle kakulle. Murskaa pekaanipähkinöitä erikokoisiksi palasiksi kakun päälle koristeeksi.
    Nauti! 🙂

  • Pikkukuva
    Tämä pizzakakku sopii moniin hauskoihin bileisiin tai illanviettoihin ja maistuu varmasti kaikille pizzan ystäville, sillä kakku koostuu monesta päällekäin asetetusta pizzasta. Täytteet voi myös valita oman maun[…]

  • FullSizeRender (7)
    Tämä kakku on kerrassaan ihana, sillä siinä on aivan ihanan täyteläinen suklaakerros, jota tasapainoittaa raikas appelssiinikerros. Kakussa maistuu ihanasti sen maut, eli suklaa ja appelsiini, jotka ovat erikseen ja varsinkin yhdessä suussasulavia. Kakku on hieman aikaavievä valmistaa kaikkine kerroksineen, mutta on todellakin vaivan arvoinen ja aivan ihana herkku tarjottavaksi. Tämäkin ohje löytyi valion sivuilta, mutta olemme tehneet reseptiin tapamme mukaan muutamia muutoksia.
    Pohja
    75 g voita
    225 g digestive-keksejä
    suklaarahkatäyte
    3 liivatelehteä
    2 dl kuohukermaa
    200 g tummaa suklaata
    1 prk (200g) appelsiinirahkaa
    0,75 dl sokeria
    2 rkl appelsiinimehua
    appelsiinirahkatäyte
    4 liivatelehteä
    2 dl kuohukermaa
    2 prk (yhteensä 400g) appelsiinirahkaa
    2 rkl sokeria
    2 rkl appelsiinimehua
    koristeeksi
    n. 50-100 g tummaa suklaata
    Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle ja asettele sen reunoille reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
    Laita suklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa varoen, että se ei joudu kosketuksiin veden kanssa, tai se kökkäröityy. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon suklaasula. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi. Kuumenna appelssiinimehu ja sulata kuiviksi puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahka-suklaaseoksen joukkoon ohuena nauhana, hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sen pinta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan appelsiinitäytettä noin puoleksi tunniksi.
    Laita appelsiinitäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä rahka ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Tarkista, onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinitäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se ei ole, laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Jos suklaatäyte on tarpeeksi hyytynyt, kuumenna appelsiinimehu ja sulata kuiviksi puristetu liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää vielä kermavaahto täytteeseen. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita kakun pinta ja laita se vielä jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
    Kun kakku on hyytynyt, sulata koristeeksi tuleva suklaa, ja kaada se pursotinpussiin, jossa on mahdollisimman pieni tylla päässä. Taiteile kakun päälle suklaasta renkaita. Irrota kakku vuoastaan varovasti.
    Nauti! 🙂

  • IMG_5827
    Tämä kakku on ihanan jouluisen makuinen ja on suhteellisen helppo valmistaa. Kakussa on ihanan täyteläinen ja jouluinen täyte, jota tasapainoittaa raikas kiille. Rapsakasta pohjasta saa vielä kaiken lisäksi kivaa suutuntumaa. Ohje on valiolta, mutta olemme tehneet siihen muutamia muutoksia.
    pohja
    175 g pipareita
    50 g voita
    täyte
    4 liivatelehteä
    2 dl kermaa
    1,5 tl piparkakkumaustetta
    2 rkl tumma glögiä
    2 prk (yht. 400g) luumu-kaneli rahkaa
    2 rkl sokeria
    1 tl vanilijasokeria
    kiille
    2,5 liivatelehteä
    3 dl tummaa glögiä
    koristeluun
    n. 100 g valkosuklaata
    (kanelitankoja)
    Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla ja asettele vuoan reunoille reunakalvo. Jos et omista reunakalvoa, voit vuorata reunat leivinpaperilla. Taputtele keksimurskaseos vuoan pohjalle.
    Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja mausta se  piparkakkumausteella. Laita rahka kulhoon ja notkista sitä hieman sekoittamalla. Kuumenna glögi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sulata kuiviksi puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sokerit seoksen joukkoon. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita pinta hyvin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.
    Valmista kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi. Lisää kuiviksi puristetut liivatteet kuuman glögin joukkoon. Lisää loppu, kylmä glögi joukkoon ja lusikoi seos sitten hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.
    Koristele kakku sulalla valkosuklaalla ja kanelitangoilla.
    Nauti! 🙂

  • FullSizeRender (5)
    Tämä marenkikakku on oma sovelluksemme. Marenkikakku sisältää kolme marenkista kerrosta ja ihanan vaniljatäytteen mustikoiden kera. Kakun valmistukseen kannattaa varata aikaa, sillä marengit ovat uunissa 1,45-2 h. Suosittelemme että marengit valmistetaan jo edellisenä päivänä.
    Marengit
    5 valkuasta
    2-2,5 dl sokeria
    Täyte
    200-300 g vaniljatuorejuustoa
    0,75 sokeria
    5 dl kermaa
    n. 3 dl mustikoita
    Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppupuolella sokeri. Vaahto on valmista kun käännät kulhon ylösalaisin eikä vaahto muuta muotoaan. Pursota vaahto leivinpaperin päälle kolmeksi isoksi ja yhdeksi pieneksi (halkaisjaltaan n. 5 cm) ympyräksi ja paista uunin alaosassa 125 asteessa n.1,45 min, kunnes marenki on valmista. Anna marenkien jäähtyä.
    Vaahdota 3 dl kerma, lisää 0.5 dl sokeria ja vaniljatuorejuusto. Täytä kakku laittamalla pohjalle tuorejuustotäytettä, sitten mustikoita. Sen jälkeen laita toinen pohja mustikoiden päälle ja täytä samalla tavalla. Vaahdota loppu kerma ja lisää sokeri keman joukkoon.  Kuorruta kakku kermalla ja laita mustikoita päälle. Murskaa pieni marenki ympyrä ja ripottele se mustikoiden päälle.
    Nauti! 🙂

  • IMG_2733
    Nämä keksit ovat niin ihania päivän piristäjiä. Ne ovat rapsakoita, mutta pehmeitä ja aivan ihanan makuisia. Puolukatkaan eivät jyrää kaikkien muiden makujen yli, vaan ne luovat kivan harmonian kardemumman kanssa. Muutama keksi ja maitolasi, ja päivä on pelastettu. Keksit ovat helppoja tehdä, mutta hieman aikaavieviä. Alkuperäinen ohje on Valiolta, mutta olemme muokanneet reseptiä vielä hieman paremmaksi.
    n. 30 kpl
    200g voita
    3 dl sokeria
    1 muna
    3,5 dl vehnäjauhoja
    3 dl kaurahiutaleita
    2 tl kardemummaa
    1 tl leivinjauhetta
    0,5 dl maitoa
    n. 1 dl pakastepuolukoita
    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa voi-sokeri-munaseokseen.
    Ota pelti ja leivinpaperi esiin. Pyörittele kostein käsin taikinasta pieniä palloja ja asettele ne leivinpaperille tarpeeksi väljin välein. Taputtele pallot littaniksi veden avulla. Painele päälle paljon jäisiä puolukoita. Paista 200 asteisessa uunissa n.12 minuuttia. Anna jäähtyä.
    Nauti! 🙂

  • FullSizeRender (4)
    Syksyinen tattipiirakka, mikä olisi sen parempaa. Tämä on perinteinen tattipiirakka, jossa on rapsakka pohja ja makoisa täyte. Ohjeen nappasimme tällä kertaa martoilta, mutta muutimme sitä taas hieman.
    Pohja
    3 dl vehnäjauhoja
    125 g voita
    2 rkl vettä
    Täyte
    4-5 dl pakastettuja tatteja
    1 sipuli
    2 tl yrttiseosta
    o.5 tl mustapippuria (rouhittunna)
    0,5 tl suolaa
    1 tomaatti
    1 paprika
    2 munaa
    2 dl ruokakermaa
    1 rkl jauhoja
    1,5 dl juustoraastetta
    Ohje
    Tee pohja nyppimällä rasva ja jauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele piirakkavuoka (n. 24-26 cm). Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele lopuksi haarukalla pohjaan reikiä. Paista pohjaa 10 min 225 asteisessa uunissa.
    Sulata tatit pannulla. Kuori ja pilko sipuli. Lisää sipulisilppu ja öljy sienien joukkoon. Kuumenna sen aikaa kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta yrttiseoksella ja pippirilla ja suolalla.
    Kaada paistetun pohjan päälle täyte. Pilko paprika ja tomaatti ja asettele siivut täytteen päälle.
    Riko munien rakenne ja lisää kerma. Kaada munaseos vuokaan täytteen päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
    Paista 200 asteessa n. 20 min tai niin kauan, kunnes täyte on hyytynyt.
    Nauti! 🙂

  • IMG_0244
    Nämä suolaiset skonssit sopivat täydellisesti alkupalaksi ja pääruuan lisukkeeksi. Skonssit ovat ihania erikoisen makuisia suolaisia herkkuja juuri uunista tultuaan. Ne eroavat rakeenteellisesti muista leivistä siten, että ne ovat  ”sitkottomia leipiä”, eli niiden taikinaa ei vaivata. Tämä skonssiresepti on Alkon Etiketti-lehdestä.
    4 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    1  tl sokeria
    50 g kylmää voita
    2 dl kuohukermaa
    1-1,5 dl raastettua cheddaria
    3-4 rkl tuoretta timjamia
    päälle
     1 kananmuna
    raastettua cheddaria
    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet ja nypi joukkoon kylmä voi. Lisää kerma. Raasta juusto ja hienonna timjami ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti ja vähän aikaa, jotta taikinaan ei synny sitkoa.
    Annostele taikina jauhoitetulle levinpaperille kahdeksi kasaksi ja painele jauhotetuin käsin n. 2 cm pauksuisiksi ympyröiksi. Jaa molemmat ympyrät 6 osaan niin, että palat eivät kuitenkaan irtoa toisistaan. Voitele skonssit kananmunalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta,
    Paista uunissa keksitasolla n. 20 minuuttia. Skonssit ovat valmiita kun pohja on kauniin ruskea ja se tuntuu hieman kovalta.
    Nauti! 🙂

  • FullSizeRender (1)
    Tämä kakku on ihanaa tarjottavaa kesäisissä juhlissa tai vaan pienissä illanistujaisissa. Ja kaikki varmasti tykkäävät! Pehmeän mietoa ja marjaista täyttettä täydentää kirpsakampi kiille ja voimmakkaan makuinen keksipohja. Kaiken kruunaa ihanat tuoreet marjat kakun päällä. Kakku on helppo valmistaa, vaikka aikaa tämä kakku kaipaakin. Ohjeen löysimme Tyrniä ja tyrskyjä-blogista. Lisäsimme kakkuun mustikat ja kiilteen, jonka otimme Tarun taikakakut-blogista.
    pohja:
    1 pkt bastogne-keksejä (260g)
    100g voita
    täyte:
    200g mansikoita
    100g mustikoita
    7 kpl liivatelehtiä
    2 dl kuohukermaa
    250g mascarponea
    2 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
    250g maitorahkaa
    3 rkl nestettä (mansikkamehua, vettä, sitruunamehua…)
    Kiille:
    1 dl mansikkasosetta
    0,5 dl mustikkasosetta
    0,75 dl vettä
    3 liivatelehteä
    Koristeluun:
    tuoreita marjoja
    Murskaa keksit tehosekoittimessa tai käsin. Keksimurun ei tarvitse olla ihan hienoa hiekkaa, vaan murussa saa olla sattumiakin. 😉 Sekoita keksimuru ja voi keskenään. Pingota 24cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta vuoan reunoille reunakalvo. Jos et omista reunakalvoa, voitele vuoan reunat ja asettele siihen leivinpaperisuikaleita helpottamaan kakun irrotusta vuoasta. Painele pohja vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin odottamaan.
    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka ja mascarpone keskenään. Murskaa mansikat ja mustikat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita marjasose rahka-mascarponeseoksen joukkoon. Vatkaa kerma ja vanilijakastike vaahdoksi eri kulhoissa. Kääntele molemmat vaahdot rahka-mascarpone-marjaseoksen joukkoon. Kiehauta neste ja sulata siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Jäähdyttele liivateseosta hetki hyvin sekoittaen, ettei se sulata kermavaahtoa kun se lisätään täytteeseen. Kun liivateseos melkein huoneenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana muun täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa.
    Kun kakku on pinnasta hyytynyt, valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaa. Soseuta mansikat ja mustikat. Lämmitä vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, sulata siihen kuviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita joukkoon marjasoseet. Kaada kakun päälle ja laita se takaisin jääkaappiin hyytymään. Kun kakku on hyytynyt koristele tuoreilla marjoilla.
    Nauti! 🙂

  • IMG_6820
     Mansikkatarteletti on ihana mansikkainen kesäherkku, jossa on murotaikinapohja, makea ja vanilijainen täyte ja runsaasti mansikoita leivoksen sisällä ja päällä. Se on helppo tehdä, vaikka sisältääkin aika monta aikaavievää vaihetta. Tämän reseptin pohjana on toiminut valion Bebe-resepti. Olemme muokanneet sitä kuitenkin aika paljon, jättämällä bebejen kuorrutuksen pois ja lisäämällä leivokseen mansikat kesän kunniaksi.
    Pohja
    200g voita
    1,5 dl sokeria
    1 kananmuna
    4,5 dl vehnäjauhoja
    Täyte
    3 rkl sokeria
    4 tl perunajauhoja
    4 keltuaista
    2 dl kuohukermaa
    200g voita
    4 tl vaniliinisokeria
    n. 100g mansikoita
    Koristelu
    mansikoita
    tomusokeria
     Sekoita pehmeä voi, sokeri, muna ja vehnäjauhot keskenään. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Voitele pienet leivosvuoat hyvin. Kauli hieman jämäkämpi taikina n. 0,5 cm paksuksi. Leikkaa siitä n. 2 kertaa vuokien kokoisia paloja.  Nosta palat vuokien päälle ja poista ylimääräinen taikina. Viimeistele vuoat sormilla painellen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoat jääkaappiin odottamaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista pohjia n.15-20 minuuttia uunin keskitasolla. Kun pohjat tulevat uunista, anna niitten jäähtyä vuoissaan j kumoa ne sitten varovasti vuoista.
    Laita sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Lämmitä seosta pikkuhiljaa, kokoajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Seos ei saa kiehua. Jäähdytä seos. Vatkaa voi ja se lisää jäähtyneeseen kiisseliin. Pilko mansikat  ja laita niitä suht. ohut kerros vuokien pohjalle. Pursota tai lusikoi täyte mansikoiden päälle ja tasoita tarvittaessa lusikalla. Asetele lisää mansikoita koristeeksi täytteen päälle. Sirottele vielä hieman tomusokeria leivosten päälle.
    Nauti! 🙂

  • Nämä herkulliset suklaakeksit ovat kuin suoraan jostakin ihanasta amerkikkalaiseista mummolasta. Ne ovat rapeita päältä, mutta pehmeitä ja meheviä sisältä. Plussana näissä keksiessä on vielä se, että sattuma[…]

  • Attachment-1 (1)
    Tämä herkullinen resepti on koko suomi leipoo-kirjasta ja sopii erilaisiin juhliin tai vaikka ihan arkeen. Tämä resepti on koko suomi leipoo kirjassa piirakkana, mutta omien muutostemme kautta piiraasta syntyikin kakku.
    Pohja
    100 g voita
    1 dl sokeria
    2,5 dl jauhoja
     1 tl leivinjauhetta
    1 tl vanilijasokeria
    Mustikkamarmeladi
    200 g mustikoita
    0,75 dl hillo-marmeladisokeria
    2 rkl vettä
    Täyte
    100 g valkosuklaata
    200 g maustamatonta tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    2 munaa
    0,5 sitruunan mehu
    1 rkl peruna jauhoja
    Koristelu
    pensasmustikoita
    1 dl vettä
    0,5 dl hyytelösokeria
    Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja yhdistä ne voi-sokeriseokseen. Sekoita huolellisesti. Voitele irtopohjavuoka (n.18 cm)  ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min.
    Valmista marmeladi. Kiehauta mustikat, hillo-marmeladisokeri ja vesi kattilassa. Keitä n. 5 min. Jäähdytä hieman ja levitä sitten esipaistetun pohjan päälle.
    Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään ja lisää siihen munat yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti. Lisää valkosuklaa, sitruunamehu ja lopuksi perunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan marmeladin päälle.
    Paista uunissa 150 asteessa 50-60, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
    Kiehauta vesi ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä haaleaksi. Asettele mustikoita kauniisti kakun päälle. ”Voitele” mustikat kiilteellä kauniin kiiltäviksi.
    Nauti! 🙂

  • DSC_7075
    Tämä piirakka on ihanan makea, mutta samalla raikas. Sitruunainen täyte ja pehmeä marenki tasapainottavat ihanasti toisiaan. Viimeisen silauksen piirakalle antaa rapsakka pohja, joka antaa piirakalle jotain suutuntumaakin. Tämä piirakka on ihanaa tarjottavaa illanistujaisten päätteeksi tai sitten se voi vain päättää ihanan perheillan vieton. Se sopii kaikkeen.
    Pohja
    1 dl sokeria
    4,5 -5 dl jauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    200 g voita
    1 muna
    Täyte
    3 rkl maissitärkkelystä
    85 g sokeria
    3 sitruunan kuori
    3 dl vettä
    1,5 dl sitruunamehua
    3 keltuaista
    55 g voita
    marenki
    6 valkuaista
    350 g hienoasokeria
    Sekoita sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Nypi joukkoon pieneksi kuutioitu voi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo ja kääräise se kelmuun. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
    Valmista sillä aikaa täyte: Laita maissitärkkelys, sokeri ja sitruunakuoriraaste kattilaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää vähitellen loput vedet ja sitruunamehu. Kiehauta seos keskilämmöllä kokoajan sekoittaen. Anna seoksen hautua 1 minuutin ajan, kunness seos on kuultavaa ja notkeaa. Ota seos pois levyltä ja vatkaa sen sekaan keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää voi. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
    Voitele halkaisijaltaan  30 cm oleva piirakkavuoka. Ota taikinapallo jääkaapista ja kauli se n. 0,5 cm paksuseksi levyksi leivinpaperien avulla siten, että laitat taikinan alle ja päälle leivinpaperin. Kumoa taikinalevy leivinpaperien avulla piirakkavuoan päälle. Painele taikinaa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja poista ylimääräinen taikina reunoilta. Pistele pohja haarukalla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja kuivattuja herneitä, riisiä tai leivontakuulia pitämään pohjan reunat kasassa. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
     Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeria vähitelen, aina väleissä huolellisesti vatkaten. Lusikoi vaahto täytteen päälle kauttaaltaan. Voit kuvioida marenkia tekemällä siihen pyörteitä luiskalla. Ennen paistamistamista ripottele piirakan päälle kidesokeria. Paista 20-30 min kunnes maenki on kullankeltainen ja rapea. Marengin keskiosan kuuluisi olla pehmeä ja ulkokuoren rapea. Jäähdytä piirakkaa hieman ennen tarjoilua.
    Nauti! 🙂

  • Budapest leivos
    Budapest-leivos on kääretortun tapainen, mutta jauhojen sijasta siinä käytetään erilaisia pähkinäjauheita, kuten mantelijauhetta. Tämä ohje on Herkku leivonta-lehdestä.
    Pohja
    5 huoneenlämpöistä valkuaista
    2,5 dl sokeria
    1 dl mantelirouhetta
    2 dl mantelijauhetta
    2,5 rkl perunajauhoja
    Täyte
    1 dl vaniljakreemijauhetta
    1 dl appelssiinimehua
    1 dl kylmää vettä
    1 dl maustamatonta joguttia
    2 dl vispikermaa
    3 rkl tomusokeria
    säilykepersikoita
    Koristelu
    tummaasuklaata
    tomusokeria
    Sekoita mantelijauhe, mantelirouhe ja perunajauhot toisiinsa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri vatkaten muutamassa erässä. Kun vaahto on napakkaa ja kiiltävää, kääntele kuiva-aineseos varovasti taikinaan. Laita taikina pursotinpusiin (tylla/reikä n.1 cm) ja pursota leivinpaperoidulle pellille n. sormenpaksuisia pötköjä tasaisesti vieri viereen. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min, kunnes pinta on rapea ja sisus pehmeä. Jäähdytä hieman ja käännä pohja uuden leivin paperin päälle niin, että litteä puoli on ylöspäin. Poista paistaessa käytetty leivinpaperi.
    Valmista täyte: Sekoita vaniljakreemijauhe, appelsiinimehu, vesi, jogurtti keskenään. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa jämäkäksi vaahdoksi ja yhdistä sitten vaniljakreemiseokseen. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Pilko säilykepersikoita siivuiksi ja asettele ne jonoon täytteen päälle. Kääri leivos kääretortun tavoin rullalle. Siisti reunat.
     Ripottele pinnalle tomusokeria. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Laita suklaa sitten pursotinpussiin, jossa on 1-3 mm paksuinen reikä. Pursota leivoksen päälle ohuita suklaaraitoja. Leikkaa rulla sopiviksi viipaleiksi. Tarjoa mielellään samana päivänä.
    Nauti! 🙂

  • Lataa lisää